SchouderCom homepage
preview

Portfolio SchouderComOp de IPON 2018 kon u al even "snuffelen" aan de nieuwe Portfolio-module, maar medio februari was het dan eindelijk zo ver: de eerste scholen zijn gestart met de module! De komende tijd zullen deze scholen de module uitgebreid testen. Vanzelfsprekend voor ons een spannende periode. 

 

Op dit moment omvat het Portfolio alleen het presentatie-portfolio, maar in fase 2 zullen wij ook andere functionaliteiten toevoegen. Denk hierbij aan zaken zoals de mogelijkheid tot feedback, zelfreflectie en het koppelen van persoonlijke leerdoelen. 

 

 

Benieuwd naar wat de Portfolio-module u op dit moment te bieden heeft? Hieronder vindt u meer informatie en enkele screenshots van het huidige portfolio. 

Inlogpagina Leerling Portfolio

Een leraar kan vanuit zijn of haar account eenvoudig de leerlingen-inlog pagina openen . Zo kunnen leerlingen op een schoolcomputer of tablet zelf met hun Portfolio aan de slag. 

Leerling Wachtwoord Portfolio

Leerlingen kunnen inloggen met zowel gebruikersnaam en wachtwoord als met een plaatjeswachtwoord. Laatsgenoemde zorgt ervoor dat ook de allerkleinsten eenvoudig kunnen inloggen. Het thema, de lengte en de volgorde van het wachtwoord is door de leerkracht zelf te bepalen.  

Portfolio Nieuw Document toevoegen

Na inloggen voegen leerlingen zelf nieuwe portfolio-bijdragen toe. Zowel fotos, video's als een document met een compleet werkstuk worden eenvoudig toegevoegd.   

Portfolio Item Delen

Niets is leuker voor een kind dan het delen van werk waarop hij of zij erg trots is. Met de Potrfolio-module is delen van schoolwerk zo gebeurd. De leerling kiest zelf welk werk er met wie wordt gedeeld. Zo deelt de leerling eenvoudig een schoolwerkstuk met bijvoorbeeld opa en oma.

Portfolio verschillende versies

De eerste stap naar het ontwikkelingsportfolio is reeds gemaakt. In de Portfolio-module kunnen leerlingen namelijk al verschillende versies van hetzelfde werkstuk uploaden. Heel handig om bijvoorbeeld te laten zien hoe zij feedback van de leraar hebben verwerkt.