SchouderCom homepage
preview

De centrale vragenlijsten zijn de ideale tool om ouders toestemming te vragen of jullie beeldmateriaal van hun kinderen mogen gebruiken. Iedere ouder/verzorger kan voor zichzelf aangeven waar zijn/haar voorkeur naar uit gaat. Bovendien kunnen ouders per soort gebruik aangeven of dat er foto's van hun kinderen mogen worden gebruikt. Via de centrale vragenlijsten zien jullie in één oogopslag van welke kinderen foto's in de interne blog mogen en welke er bijvoorbeeld ook voor de schoolwebsite mogen worden gebruikt. 

 

Wist u ook dat de centrale vragenlijsten, eenmaal geactiveerd, ieder schooljaar weer netjes beschikbaar zijn? Ouders hoeven de vragenlijsten slechts éénmaal in te vullen en de antwoorden blijven ook het volgende schooljaar netjes in SchouderCom staan. Uiteraard, kunnen zij hun antwoorden altijd wijzigen. Dit is erg handig wanneer zij van mening veranderen. Wij adviseren jullie dan ook om bij de start van ieder schooljaar hier even aandacht aan te schenken. Vermeldt bijvoorbeeld in een nieuwsbericht of nieuwsbrief dat ouders hun antwoorden op de vragenlijst, indien gewenst, kunnen herzien. 

 

Via de SchouderCom App, kunnen ouders altijd en overal eenvoudig hun antwoorden op de centrale vragenlijst aanpassen. Voor bijvoorbeeld de lijst "Toestemmingsvragen beeldmateriaal" door in de App te navigeren naar: "Meer" --> "Privacy en overige vragen" --> "Toestemmingsvragen". Bij de vragenlijst "Toestemmingsvragen beeldmateriaal" kunnen zij via het vergrootglas-icoontje de gegeven antwoorden bekijken of ze via het potlood-icoontje direct aanpassen (zie ook de afbeelding hieronder).Willen zij de antwoorden wijzigen? Dan moeten ouders nogmaals hun wachtwoord invullen, voordat zij verder kunnen. 

Toestemmingsvragen beeldmateriaal