HELP INLOGGEN
SchouderCom homepage

Wat bespaar ik?

Directe kosten
~ € 300 - € 3000 / jaar
Indirecte kosten (arbeidsuren)
> € 10.000 / jaar

Toelichting

Kostenbesparingen

  • Kopieerkosten. De kopieerkosten van een school die nog veel informatie op papier verstrekt zijn enkele honderden tot meer dan duizend euro per jaar. Daarbij zijn ook de bestede uren (al snel tientallen uren op jaarbasis) niet te verwaarlozen.
  • Ouderenquêtes. De kosten voor ouderenquêtes kunnen oplopen tot enkele duizenden euros. Het gebruik van enquêtes in SchouderCom.nl is gratis. Lees meer... Daarnaast leveren enquêtes via SchouderCom.nl u ook nog eens tijdsbesparingen op doordat u geen emaillijsten meer hoeft te verzamelen. Een kant-en-klaar oudertevredenheidsonderzoek met benchmarking is in voorbereiding (stuur een email naar info apestaart schoudercom punt nl voor meer informatie).

Tijdsbesparingen

De vele uren die bespaard worden zijn kostbare arbeidsuren. Deze worden direct inzetbaar voor zaken die echt belangrijk zijn op uw school, of kunnen leiden tot kostenbesparingen en minder verzuim.

  • Berichten met een vragenlijst. Met de automatische verwerking van reacties door SchouderCom.nl (niet meer hoeven kopiëren, inzamelen, verwerken en opvolgen) kan de tijdsbesparing per persoon vele tientallen uren op jaarbasis bedragen.
  • Plannen 10-minuten gesprekken. Het plannen van rapportgesprekken ('10-minuten gesprekken') voor alle groepen kan met SchouderCom.nl in 10 minuten. Lees meer... Met het plannen van 10-minuten gesprekken, daarbij het team en de ouders om input vragen en het vervolgens inplannen en uitnodigen van de ouders, kan per jaar vele tientallen uren gemoeid zijn.
  • Emaillijsten en andere gegevens. In SchouderCom.nl houden ouders zelf hun gegevens bij en kunnen ook zelf de adreslijst bekijken. Lees meer... Als u op dit moment al via email met de ouders communiceert heeft u wellicht ook de overhead gemerkt van het bijhouden van emaillijsten. In SchouderCom.nl houden ouders zelf hun gegevens bij, waaronder het emailadres maar ook het huisadres en telefoonnummers. Het is dus ook niet meer nodig adressenlijsten voor de ouders te verzorgen, ouders kunnen zelf de adressen in SchouderCom.nl vinden (waarvan aangegeven is dat andere ouders ze mogen inzien).

Snel starten? Bekijk het implementatieplan