HELP INLOGGEN
SchouderCom homepage

Wat anderen zeggen

André Hogervorst, directeur de Prinsenhof

We zijn voorzichtig begonnen, met 2 groepen, om te bekijken of het iets voor ons zou zijn. Al snel bleek dat de deelnemende leerkrachten er enthousiast over waren en hoe makkelijk de communicatie met de ouders werd. De overige groepen hebben we toen ook direct laten toevoegen. Wat een verademing om niet meer alle reacties van ouders te hoeven turven of herinneringen te moeten sturen! Het bespaart ons veel tijd. Wat ik verder mooi vind aan SchouderCom.nl is dat het prima naast je bestaande schoolwebsite ingezet kan worden. Voor de nieuwsbrieven hebben we besloten om deze via SchouderCom.nl te publiceren, maar een link naar de nieuwsbrief op de schoolwebsite is ook zo gemaakt. Ook wordt er goed naar ons geluisterd en worden zaken die we missen of niet optimaal werken heel snel opgepakt en verbeterd.
André Hogervorst, directeur de Prinsenhof

Gerard Hofsté, directeur de Boomgaard

Wij wilden de communicatie met de ouders het liefst met bestaande middelen verzorgen, zoals Gmail of het ouderportaal van Parnassys. Na het zien van de mogelijkheden en het gemak van SchouderCom.nl waren we echter al snel overtuigd. Het gaat er namelijk niet om of je een ouder online kunt benaderen, dat lukt met andere middelen ook wel. Maar alleen met SchouderCom.nl blijft de berichtenstroom hanteerbaar en gaat het niet ten koste van verhoogde werkdruk. In deze tijden van online communicatie een absolute aanrader!
Gerard Hofsté, directeur de Boomgaard

Eveline Rooimans, leerkracht de Boomgaard

Als leerkracht ben ik heel blij met het feit dat ik nu met de ouders in een veilige omgeving kan communiceren.
Er zijn vele mogelijkheden binnen SchouderCom.nl die ervoor zorgen dat ik minder tijd kwijt ben aan het organiseren van activiteiten en communiceren met ouders. Vervoer regelen voor een excursie, hulp vragen bij diverse activiteiten, foto's en bestanden sturen, het huiswerk publiceren in de agenda zijn maar enkele voorbeelden. Zo vind ik de functie om een gesprekkenronde te regelen ideaal. De ouders vullen in en met 1 druk op de knop weet iedereen wanneer hij aan de beurt is.
Eveline Rooimans, leerkracht de Boomgaard

Michel Boer, Eduvator.nl

Ik gebruik SchouderCom.nl nog niet zo lang, maar ben nu al erg enthousiast over het gemak en de mogelijkheden. Het is prettig om met de ouders te communiceren zonder dat je zelf emaillijsten moet bijhouden. Ook handig dat de afspraken die ik maak op 1 plek vastgelegd worden. Verder bespaar ik tijd doordat SchouderCom.nl veel werk uit handen neemt bij het verzamelen van reacties. Helemaal makkelijk is het plannen van 10-minuten gesprekken, een mooi voorbeeld hoe makkelijk het communiceren met een grote groep mensen kan zijn!
Michel Boer, Eduvator.nl

De afgelopen 2 maanden heb ik via SchouderCom.nl met de ouders van de kinderen in mijn klas gecommuniceerd. Het was even wennen, maar inmiddels vind ik het een enorm handige manier om snel een bericht te kunnen sturen. Ook heb ik goed overzicht van vragen van de ouders nu alles bij elkaar staat. Doordat de reacties op mijn vragen automatisch werden verzameld bespaarde ik ook nog eens veel tijd. Met de Poll mogelijkheid van het ouderportaal konden we ook de mening van de ouders makkelijk vragen. Volgend schooljaar wil ik er graag mee verder!
Ekke Mulder, leerkracht Heilige Familieschool

... Het platform zag er niet alleen goed en gebruiksvriendelijk uit, maar aan werkelijk bijna alles was gedacht... lees de volledige referentie op de blog van Robert Hoogduin
Robert Hoogduin, leerkracht de Tweemaster

Bekijk de laatste SchouderCom referenties van De Zevensprong, Simon Carmiggeltschool en Lucas van Leyden (.pdf)